Semana Santa 

De Semana Santa 2024 wordt gevierd van donderdag 27 maart (Witte Donderdag) tot en met zondag 31 maart (Paaszondag). In Spanje is dit de druktste periode van het jaar .De data wanneer heel Spanje vrij heeft, maar gedurende de hele Goede Week, die eigenlijk al op zondag 24 maart begint, worden er tientallen processies gehouden in de straten van onder andere Málaga, Granada, Sevilla, Cádiz, Valladolid, Salamanca, Palencia, Zamora, Tarragona, Valencia en vele andere Spaanse steden. En uiteraard ook dichterbij te Rojales en omringende steden Elche , Torrevieja., Orihuela.. ongetwijfeld allemaal de moeite waard! 

 

Nu is het ogenblik om te investeren in bestaand vastgoed te Rojales !

Deze aantrekkelijke woning biedt vanop het balkon achteraan en op het dakterras prachtige uitzichten, is zeer goed onderhouden, comfortabel,zongericht, met alle huishoudelijke toestellen inclusief wasmachine en afwasmachine, airconditioning, gasverwarming met convector en boiler op gas.en andere Vooraan vind je een tuin waar het aangenaam vertoeven is. En totaal instapklaar. Op enkele meters is er een mooi aangelegd en goed onderhouden zwembad en tevens op nauwelijks 10minuten wandelen het natuurgebied El Recorral. Onze troeven zijn en niet onbelangrijk de zorg voor de garantie van privacy, veiligheid in en rondom en daarbij een goede interessante prijs! 

Bij interesse kan een bezoek en logies ter plaatse geregeld worden !

Aankoopprijs 119 000 € - Vraag ons gerust en vrijblijvend voor meer informatie

.

 

Tijdens de wintermaanden volop genieten van de warme zonnestralen? Het kan! De zuidwest gelegen bungalow staat zonder enige twijfel, garant voore en zonzeker verblijk. Wij heten u van harte welkom om deze unieke "place in the sun,"  te komen ontdekken te  Wandelaars en fietsliefhabbers kunnen terecht in het vlakbij gelegen prachtige natuurpark El Recorral, een trip langs de river de Segura, het typisch spaanse dorp Rojales en zo veel meer..

Een prachtig vergezicht op de vallei en de omringende bergen,..

 

Toerisme en historie in en rondom Torrevieja

Torrevieja, een kustplaats gelegen in het zuiden van de provincie Alicante, grenst aan de Middellandse Zee en de lagunes van La Mata en Torrevieja. Deze vormen samen een natuurpark van aanzienlijke ecologische waarde. De stad kent een lange geschiedenis verbonden met de zoutwinning, een industrie die sinds de 18e eeuw onder toezicht van de Kroon stond. De naam ‘Torrevieja’ komt van een oude wachttoren die in de buurt van de zoutsteiger stond en die in 1829 gedeeltelijk werd vernietigd door een aardbeving.  Torrevieja biedt haar bezoekers een breed scala aan toeristische, culturele en sportieve activiteiten. Onder de aantrekkelijke kenmerken van de stad bevinden zich haar fijne zandstranden, die zijn onderscheiden met Qualitur-vlaggen ter erkenning van hun hoge kwaliteit en netheid.Torrevieja biedt haar bezoekers een breed scala aan toeristische, culturele en sportieve activiteiten. Onder de aantrekkelijke kenmerken van de stad bevinden zich haar fijne zandstranden, die zijn onderscheiden met Qualitur-vlaggen ter erkenning van hun hoge kwaliteit en netheid!

 

 

Nuttig om weten: Het aantal buitenlanders die officieel staan ingeschreven in het bevolkingsregister van Spanje zijn buitenlanders waarvan 40% in de provincie Alicante wonen! 

Alicante is de derde provincie van Spanje met de meeste buitenlanders, na Madrid en Barcelona. Bijna de helft van de buitenlanders die in de Valencia regio wonen, woont in de provincie Alicante. Dit blijkt uit het jaarlijkse rapport  Meer dan 40% van de buitenlanders die in de provincie Alicante woont, is inwoner van 5 gemeenten: Alicante met 50.691 buitenlanders (13%), Torrevieja met 33.961 (8,7%), Orihuela met 27.874 (7,2%), Elche met 26.652 (6,9%) en Benidorm met 20.620 (5,3%). In deze gemeenten wonen 159.798 buitenlanders (41,1%), een stijging van 4.778 personen vergeleken met het jaar ervoor.

Op basis van deze cijfers werd geen rekening gehouden met het aantal residenten ingeschreven in België, Nederland of elders en evenmin met het grote aantal vakantiegangers.

 

 

 

 

 

 

Een stijgend gebruik van een snelheidstrein in Spanje, is kiezen voor populair en veilig reizen . Het blijft een verstandige keuze om te kiezen voor populaire en veilig rezien in Spanje. Sinds de liberalisering van de Spaanse vervoermogelijkheden  stijgt de interesse voor het gebruik van de snelheidstrein. De concurrentie tussen verschillende bedrijven zorgde voor scherpere en goedkopere prijzen.  Steeds meer inwoners van Spanje en toeristen  kiezen voor de trein en dat is goed nieuws. De hoeveelheid treinen in het land is exponentieel toegenomen.

In 2022 gebruikten maar liefst 23,7 miljoen reizigers de hogesnelheidstrein. Indrukwekkend is dat 76% meer dan het vorige jaar voor velen de keuze voor het gebruik van de trein de grootste keuze is. . De populairste lijn is die tussen Madrid en Barcelona (met een tussenstop in Tarragona, Lleida en Zaragoza). Maar het aanbod en gebruik van reizigers staan ervoor  dat dit naar de toekomst toe een groot succes wordt.

 

Wie kent de kleuren van de spaanse strandvlaggen en waarom?  

De blauwe vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan die stranden die voldoen aan de kwaliteit seisen. Sommige vlaggen hebben met de letter " Q " en betekent  Calidad Turistica, een zegel van de dinest Toerimse voor bevestiging van de kwaliteit.Wanneer een groene vlag  gehesenwordt is de zee kalm en veilig om te zwemmen.Dit is de meest voorkomende vlag aan het Spaanse strand.

Een gele vlag betekent dat het gevaarlijk is om te zwemmen en worden drijvende voorwerpen verboden. Dit is meestal met een wilde zee en golven of een wilde onderstroming. Het is niet verboden om te zwemmen maar wel een waarschuwing dat je niet verder kan lopen tot je hooft onder het water verdwijnt.

Bij een rode vlag is het verboden om de zee in te gaan en zwemmen kan gevaarlijk zijn. Omwille van dezelfde reden van hierboven maar ook na eens trom, verontreiniging of ongewenste dieren of kwallen. 

Er is ook een witte vlag waarbij zwemmen wel toegelaten is, en wordt gehangen als waarschuwing o.a. in het geval van kwallen.

De zwarte vlag is in Spanje niet veel te vinden . Het strand wordt dan gesloten en extreem gevaarlijk om te zwemmen. Dit is het tegenovergestelde van de blauwe vlag.

Een oranje vlag betekent dat de strandwacht even afwezig is.

 

 

De Semana Santa in Rojales

Deze heilge week start van 2 april met  Palmzondag  tot 10 april met een vrije dag op 7 april en wordt afgesloten met zondag Paasdag en 10 april Paasmaandag.

De week Semana Santa herdenkt elk voorjaar de dagen van het lijden, de dood en de opstanding van Jezus Christus.De optochten vinden plaats in en op de straten en pleinen van Rojales  Tijdens deze dagen voel je een speciale sfeer waarin traditie en toewijding worden  gecombineerd.  Deze tradionele optochten mag je niet missen!

 

 

Het aantal vliegtuigpassagiers dat gebruik heeft gemaakt van de luchthaven van Alicante-Elche is in de eerste maand van een jaar nog nooit zo hoog geweest. Wellicht komt dat door het aangename weer in de eerste twee weken van januari waardoor veel overwinteraars of energietoeristen naar hiernaartoe kwamen. Het aantal heeft alle verwachtingen overtroffen met een recordcijfer voor Nederlanders en Belgen met de bedoeling voor een deugdoende wintervakantie, om te overwinteren of zelfs om zich een Spaanse woning aan de Costa Blanca aan te schaffen. Het vermoeden is dat vooral naar de toekomst toe, deze trend zich zal handhaven. 

Dit bevestigt dat onze Costa Blanca een populaire regio is met een garantie voor een geslaagd en zonnig verblijf.   

bron spanjevandaag 

 

 Een nieuwe trend: betalen met je smartphone 

Er zijn steeds meer inwoners van Spanje die met de smartphone betalen. Enkele jaren geleden was dat praktisch nog ondenkbaar, maar nu wordt 20% van de grotere betalingen al via de mobiele telefoon gedaan. Daarbij valt volgens een onderzoek op dat als iemand een keer betaald heeft met de smartphone, deze persoon daarna meestal niet meer gebruikmaakt van een bankkaart.Zo betalen is makkelijk, snel en betrouwbaar, maar er zijn nog heel veel personen die dat niet zo zien en liever met contant geld of met een bankkaart betalen. Twee van de tien grotere betalingen wordt in Spanje nu al gedaan met een smartphone. Door spaanse banken werd bevestigd dat de smartphonebetalingen in een stijgende lijn zitten. Er is volgens de experts geen enkel andere Europees land waar de penetratie van deze manier van betalen zo groot is

Bron : spanjevandaag  

Vliegveld Alicante-Elche krijgt nieuwe expresparking bij aankomsthal

 Drie jaar nadat de vliegveldbeheerder AENA een ‘parking exprés’ opende bij de vertrekhal, krijgt de aankomsthal  nu ook een expresparking. Tot nu toe was daar de enige mogelijkheid om correct te parkeren, door de auto in de normale parkeerplaats te plaatsen … of het riskeren van een boete inclusief het wegslepen door de auto te parkeren bij de ruimte die exclusief voor bussen en taxi’s is.
Het vliegveld Alicante-Elche heeft meer dan genoeg parkeerplaatsen, maar die zijn bedoeld voor langdurig parkeren. In totaal heeft het vliegveld van de Costa Blanca 2222 parkeerplaatsen, maar ook dat wordt, door een andere indeling, uitgebreid naar 2367 parkeerplaatsen.  ( bron : spanjevandaag) 

Goed om weten : De Spaanse verkeersdienst DGT heeft een nieuwe serie verkeersborden en een modernisering van bestaande verkeersborden aangekondigd. Het doel is om de signalen aan te passen aan de huidige mobiliteit. Hierbij een overzicht van de nieuwigheden..Nieuwe borden die zijn toegevoegd met betrekking voor de huidige mobiliteit gaan over persoonlijke mobiliteitsvoertuigen zoals e-steps of lage emissiezones.Uiteraard hebben sommige er bedenkingen bij,  maar uiteindelijk zijn deze maatregelen voor de persoonlijke vrijeid en gedrag in de mobiele samenleving.

Gekruiste trajecten: P-35-signaal.  Het toont twee auto's die elkaar gaan kruisen en waarschuwt voor een zone zoals bij een afslag die tegelijkertijd een invoegstrook is. De rijstrookwisselbewegingen zorgen ervoor dat voertuigen elkaars baan kruisen wat het risico op botsingen vergroot. 

Dieren in het wild: bord P24a Het voegt zich bij degene die een hert (signaal P24) voor hetzelfde doel gebruikt dit omdat er vrij veel ongevallen voordien merr dieren die de weg oversteken.

Verminderde zichtbaarheid: Bord P33  door mist, regen, sneeuw, rook, etc. Het nieuwe bord vormt een aanpassing van de huidige, die een auto en wat vlokken er omheen laat zien. 

Verboden voor scooters: bord R-118 verwijst specifiek naar het verbod op toegang tot een bepaald gebied of een bepaalde weg voor persoonlijke mobiliteitsvoertuigen, zoals elektrische steps.

Ouderen: Teken P21b Weggebruikers worden met dit bord* gewezen op gevaar door de nabijheid van een plaats die door ouderen wordt bezocht, zoals een bejaardencentrum. 

Kinderen: teken P-21 met een de oudere zus degene die de jongere vergezelt. Een al lang bestaand voorstel dat nu werkelijkheid gaat worden.

R-120: Toegang verboden voor voertuigen vanwege milieucriteria  Dit bord geeft een verbod aan op toegang voor voertuigen op basis van hun milieusticker of andere vastgestelde milieucriteria. De voorwaarden zullen worden gespecificeerd in een aanvullend bord. ....

 

Spanje ontvangt in augustus 8,8 miljoen buitenlandse toeristen met meer Nederlanders en Belgen!  Tot nu toe zijn er in de eerste acht maanden van 2022 in totaal 2.781.031 Nederlanders naar Spanje gekomen, een stijging van 178% ten opzichte van de eerste acht maanden in 2021 toen dat er nog 813.425 waren. Wat betreft de Belgische vakantiegangers is dat tot nu toe in 2022 gestegen naar 1.722.387 Belgen, 134% meer dan in de eerste acht maanden van 2021 toen dat er nog 601.306 waren.

 

 

De hitte van de zomer gaat stilaan voorbij, het herfstseizoen biedt een een aangename nazomer, en de plannen om te verwinteren onder de spaanse zon komen op tafell. Volop genieten, ontspannen, lekker eten, geregeld een tapa smullen met een deugddoend glaasje wijn... het kan allemaal!  En dit in je eigen huis!  Onze accomodatie bungalow penthouse " La Misma Luna "spreekt u ongetwijfeld aan!. U hebt vragen? Vraag ons voor en tevens vrijblijvende informatie. Wij zijn overtuigd  dat dieze ongetwijfeld voldoet aan wat uw verwachtingen zijn.

 

Waarom is Spanje eigenlijk zo leuk? Ook aan de Costa Blanca! Je vindt er mooie stranden en  het hele jaar rond wel ergens een plekje vindt waar het aangenaam te verblijven is. De Spanjaarden zijn aardig en gastvrij en tegelijk een smeltkroes van diverse culturen.

Historische gebouwen nagelaten door o.a. Arabieren, Romeinen en Marokkanen. Vanaf 711 tot 1492 was een groot deel van Spanje islamitisch en kan je overal in de streek vinden.

In en om Rojales ontdek je pachtige natuurparken en daarbij dankzij de nabijgelegen zoutmeren 1 van de gezondste landen ter wereld. Op zoek naar een Spaanse wijn?

De Spanjaarden gebruiken meer dan 400 druivensoorten en een groot deel dat nergens anders groeit krijgen de wijnen daardoor hun eigen specifieke smaak. Maar Spanje is ook een echt bierland! Kortom alvast niet om te twijfelen om een deugddoende vakantietijd in “ La Misma Luna”  te reserveren!

Tijdens de maand Augustus:  De parochiefeesten van Virgin de Hondón de las Nieves

2022 is een even jaar en dus wordt het beeld van de ‘Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw’ van het Heiligdom in Hondón de las Nieves naar de basiliek Nuestra Señora del Socorro  in Aspe overgebracht. Dat gebeurt tijdens een bedevaart op 3 augustus tot en met 28 augustus  wanneer het beeld weer terugkeert naar de basiliek. Op zondag 28 augustus start het feest om 3 uur ‘s nachts met gelijktijdige kerkmissen in Aspe en Hondón de las Nieves waarna om 5 uur de afscheid processie plaatsvindt om het beeld over te brengen naar het Heiligdom in Hondón de las Nieves, iets dat tijdens de Paraje de La Ofra naar El Collao gebeurt met de overdracht van het beeld.

Waarom "Sneeuw", Nieves? 

‘Virgen de las Nieves’ of Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Sneeuw is een van de Mariatitels die in de Rooms-Katholieke Kerk worden gegeven aan de Heilige Maria. Tijdens het pontificaat van Paus Liberius zou zich een Mariaverschijning hebben voorgedaan, waarbij er op 5 augustus 358 sneeuw zou zijn gevallen op de Romeinse heuvel Esquilijn. Daarop besloot de paus op de heuvel een kerk te laten bouwen, en dit werd de Basiliek van Santa Maria Maggiore, bijgenaamd ‘ad Nives (ter sneeuw).

 

De feesten van de apostel San PEDRO : muziek, de kleur en vooral de vreugde van de Rojaleros worden onthuld om de belangrijkste data op de kalender van de gemeente te vieren: de patroonheilige festiviteiten ter ere van San Pedro Apóstol, op 29 juni! 

De vieringen beginnen met sportieve en culturele activiteiten waaraan het hele dorp deelneemt en culmineren in majestueuze optochten van Moren en Christenen. Het feest gaat door tot laat in de nacht met levendige dansen in de kábila's, buskruitgevechten en fanfares.  

 

DE JAARLIJKSE OPTOCHTEN: DE MOREN EN DE CHRISTENEN 

Nergens anders in Europa worden zoveel heiligen gevierd, soms zelf met een vrije dag, met overal processies. Vooral hier bij ons aan de Costa Blanca is dit in vele gemeenten een echte traditie.  vinden de jaarlijks feesten plaats van de overwinning van de islamieten door de christenen.  tijdens de overbekende feesten van  Moros y Cristianos. De eerste dag lopen de Moren vooraan en allemaal uitgedost in de hun originele kledij . Er zijn verschillende stammen en dragen hun eigen kledij en uitrusting. Op de laatste dag worden ze door de Christenen het kasteel of fort uitgejaagd en de processie neemt een wending en lopen de overwinnaars aan kop van de optocht. In Rojales vinden eind van juni de feesten plaats. Na afloop heeft er een groot vuurwerk plaats met gegarandeerd feestplezier!

 

 

PAELLA VALENCIANA 

Paella is misschien wel het meest beroemde gerecht van Spanje, en bijgevolg ook van de Costa Blanca. De meest populaire is deze met allerlei vissoorten zoals garnalen, inktvis, mosselen... Deze rijststoofpot is afkomstig van onze Valenciaanse gemeenschap, waar het traditioneel wordt bereid met konijnenvlees, kip en soms zelfs slakken. Het wordt gekookt op hete kolen in een speciaal soort koekenpan, een paellera, en als het goed wordt gedaan, krijg je hierdoor het lekkerste deel van de paella; de geroosterde en knapperige rijst die wordt verbrand in de randen van de paellera.  Uiteraard kunnen wij enkele goede "paella" restaurants en eetzaken aanbevelen. 

 

 

 

Uw garantie voor een zorgeloze vakantie

Voor veel mensen is tijd nemen voor een deugddoende vakantie niet altijd een garantie voor een ontspannende en geslaagde vakantie! Je losmaken van het dagdagelijkse leven, je werk of diverse geregelde activiteiten is niet altijd vanzelfsprekend. Opgestapelde stress van afgelopen weken maanden krijgt dan geen enkele kans om te verdwijnen. En wordt meer en meer een last om te dragen. Er is geen sprake van een ontspannen genieten. Integendeel... Vakantiedagen kunnen best vermoeiend zijn vooral wanneer er allerlei  "te doen" activiteiten zich opdringen. s´Ochtends je helemaal uitgerust voelen, genieten van een lekker ontbijt, ongedwongen plannen maken voor een aangename dag zijn goede ingrediënten om het even op een andere boeg te gooien.    

Echte vakantie is leven zonder stress. En leven zonder stress is de beste garantie voor een perfecte vakantietijd!  Een goede intentie is om tijd nemen voor jezelf, voor je gezin en anderen die je nabij zijn. En dat kan! Je totaal en ongedwongen thuisvoelen in jouw LA MISMA LUNA vakantieverblijf!

 

ENKELE BRUIKBARE TIPS 

Na een geplande uitstap kom je terug naar uw vakantiewoning. En wat blijkt? Buitengesloten? Hoe kan je dit voorkomen? Genieten, ontspannen, luieren, een uitstap gepland of gewoon een dagje strand en zee, dat is het motto voor een geslaagde vakantie. Totdat je, eens thuis aangekomen vaststelt dat je de voordeur niet kan openen. Heeft iemand de deursleutel vergeten mee te nemen? Of werd de woning verlaten terwijl de sleutel nog aan de binnenzijde van het deurslot hangt? Of was er nog iemand aan het zwembad achtergebleven terwijl niemand dit had opgemerkt? Voor diegenen die op het dakterras nog volop genieten van een ondergaande zon terwijl de anderen reeds naar bed zijn is het onprettig te merken dat de deur vanop het balkon naar de woonkamer op slot is Met dit alles rekening houden kan veel problemen voorkomen.

Middellandse zee ... zon en zee ,  en waar vind je duinen en bos?

 

                Guardamar del Segura -  Rojales park El Recorral en grotwoningen

Uw vakantieverblijf LA MISMA LUNA te Rojales biedt u méér dan een enkel een vakantie van zon, strand en zee!

De woning is gelegen vlakbij het oude dorp Rojales en slechts op enkel minuten rijden van de uitgestrekte fijne zandstranden.Genieten van de natuur om je heen of even gaan sporten, begrippen die niet vanzelfsprekend zijn wanneer je op een zonvakantie bent. Nochtans ...    Op wandelafstand is een Golfterrein waar Golfliefhebbers volop kunnen genieten van hun passie voor Golf , een lokale markt en jaarlijkse feesten , vuurwerk en zoveel meer. Voor fietsers zijn er mooi aangelegde fietswegen, sportbeoefenaars kunnen terecht bij een groot aanbod van diverse sporten en wandelaars kunnen genieten van een fikse wandeling naast de rivier de Segura tot aan zee. Voor wie van natuur houdt vindt op 100m wandelen zijn gading in het natuurpark El Recorral, het  natuurdomein in La Mata en verderop de zoutmeren van San Miguel. Ook diegenen met een voorkeur voor het observeren van vogels en Flamingo`s worden niet vergeten. Een trip naar het Hondo park in Elche Crevilliente en de Salinas de Santa Pola zijn dan ook ten zeerste aanbevolen. 

 

     Sierra de Crevilente 

 

 

Salinas de Santa Pola en San Miguel 

 

EXPOSITIE: DE ROMEINSE GLADIATOREN van april tot october 2022

Een bezoek naar de tijdelijke tentoonstelling van de GLADIATOREN in de Romeinse tijd is ongetwijfeld de moeite waard! In het archeologisch museum van Alicante, kortweg MARQ bestaat de expositie uit 140 stukken uit acht verschillende Italiaanse musea en duurt tot 16 oktober. De meeste van de stukken, waarvan een aantal uit het Colosseum in Rome, waren nooit eerder in Spanje te zien. De expositie was eerder in de Verenigde Staten, Australië, België, Nederland en Denemarken te zien. Ze geeft via originele voorwerpen, zoals helmen en wapens, en originele afbeeldingen van tweeduizend jaar geleden een ander beeld van de gladiatoren dan dat wat we uit de Hollywood-films kennen. Zoals altijd in het MARQ gaan de voorwerpen vergezeld van interactieve elementen en audiovisuele middelen zodat de Romeinse tijd gaat leven voor de bezoeker.

 

Castillo de Santa Barbara 

La Marquesa Golf te Ciudad Quesada, Rojales

Historische bezienswaardigheden 

Het kasteel van Santa Bárbara in Alicante ligt op de top van de berg Benacantil, op een hoogte van 166 meter middenin het centrum van Alicante en boulevard op loopafstand van de haven en de Middellandse zee. Het is de thuisbasis van een van de grootste middeleeuwse forten in Spanje, van waaruit u de baai van Alicante perfect kunt zien. Het kasteel is intact gebleven en vertelt u heel wat historie.gebeurtenissen. Geregeld worden er exposities gehouden due eveneens een bezoek waard zijn.  

 

 

 

La Marquesa Golf, zoals we het nu kennen, werd in 1989 opgericht door Justo Quesada, onder de naam "Club de Golf Quesada".

In 1994 veranderde zijn naam in "La Marquesa Golf & Country club", een naam die dankzij de vastgoedprojecten van de familie Quesada in heel Europa bekend werd als woonproject genaamd Ciudad Quesada met meer dan 15.000 woningen rondom de golfbaan.

Gedurende al die jaren zijn er belangrijke veranderingen geweest, zowel technische als ontwerpverbeteringen, Kortom La Marquesa werd een paradijs voor de echte Golfliefhebber. 

De ligging van de Golfbaan is perfect ! Gelegen vlakbij het dorpscentrum van Rojales en het winkelcentrum met allerlei vertier, restauranten en dergelijke. kortom totaal geïntegreerd in de eigen Quesada omgeving.