Tijdens de maand Augustus:  De parochiefeesten van Virgin de Hondón de las Nieves

2022 is een even jaar en dus wordt het beeld van de ‘Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw’ van het Heiligdom in Hondón de las Nieves naar de basiliek Nuestra Señora del Socorro  in Aspe overgebracht. Dat gebeurt tijdens een bedevaart op 3 augustus tot en met 28 augustus  wanneer het beeld weer terugkeert naar de basiliek. Op zondag 28 augustus start het feest om 3 uur ‘s nachts met gelijktijdige kerkmissen in Aspe en Hondón de las Nieves waarna om 5 uur de afscheid processie plaatsvindt om het beeld over te brengen naar het Heiligdom in Hondón de las Nieves, iets dat tijdens de Paraje de La Ofra naar El Collao gebeurt met de overdracht van het beeld.

Waarom "Sneeuw", Nieves? 

‘Virgen de las Nieves’ of Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Sneeuw is een van de Mariatitels die in de Rooms-Katholieke Kerk worden gegeven aan de Heilige Maria. Tijdens het pontificaat van Paus Liberius zou zich een Mariaverschijning hebben voorgedaan, waarbij er op 5 augustus 358 sneeuw zou zijn gevallen op de Romeinse heuvel Esquilijn. Daarop besloot de paus op de heuvel een kerk te laten bouwen, en dit werd de Basiliek van Santa Maria Maggiore, bijgenaamd ‘ad Nives (ter sneeuw).

 

De feesten van de apostel San PEDRO : muziek, de kleur en vooral de vreugde van de Rojaleros worden onthuld om de belangrijkste data op de kalender van de gemeente te vieren: de patroonheilige festiviteiten ter ere van San Pedro Apóstol, op 29 juni! 

De vieringen beginnen met sportieve en culturele activiteiten waaraan het hele dorp deelneemt en culmineren in majestueuze optochten van Moren en Christenen. Het feest gaat door tot laat in de nacht met levendige dansen in de kábila's, buskruitgevechten en fanfares.  

 

DE JAARLIJKSE OPTOCHTEN: DE MOREN EN DE CHRISTENEN 

Nergens anders in Europa worden zoveel heiligen gevierd, soms zelf met een vrije dag, met overal processies. Vooral hier bij ons aan de Costa Blanca is dit in vele gemeenten een echte traditie.  vinden de jaarlijks feesten plaats van de overwinning van de islamieten door de christenen.  tijdens de overbekende feesten van  Moros y Cristianos. De eerste dag lopen de Moren vooraan en allemaal uitgedost in de hun originele kledij . Er zijn verschillende stammen en dragen hun eigen kledij en uitrusting. Op de laatste dag worden ze door de Christenen het kasteel of fort uitgejaagd en de processie neemt een wending en lopen de overwinnaars aan kop van de optocht. In Rojales vinden eind van juni de feesten plaats. Na afloop heeft er een groot vuurwerk plaats met gegarandeerd feestplezier!

 

 

PAELLA VALENCIANA 

Paella is misschien wel het meest beroemde gerecht van Spanje, en bijgevolg ook van de Costa Blanca. De meest populaire is deze met allerlei vissoorten zoals garnalen, inktvis, mosselen... Deze rijststoofpot is afkomstig van onze Valenciaanse gemeenschap, waar het traditioneel wordt bereid met konijnenvlees, kip en soms zelfs slakken. Het wordt gekookt op hete kolen in een speciaal soort koekenpan, een paellera, en als het goed wordt gedaan, krijg je hierdoor het lekkerste deel van de paella; de geroosterde en knapperige rijst die wordt verbrand in de randen van de paellera.  Uiteraard kunnen wij enkele goede "paella" restaurants en eetzaken aanbevelen. 

 

 

 

Uw garantie voor een zorgeloze vakantie

Voor veel mensen is tijd nemen voor een deugddoende vakantie niet altijd een garantie voor een ontspannende en geslaagde vakantie! Je losmaken van het dagdagelijkse leven, je werk of diverse geregelde activiteiten is niet altijd vanzelfsprekend. Opgestapelde stress van afgelopen weken maanden krijgt dan geen enkele kans om te verdwijnen. En wordt meer en meer een last om te dragen. Er is geen sprake van een ontspannen genieten. Integendeel... Vakantiedagen kunnen best vermoeiend zijn vooral wanneer er allerlei  "te doen" activiteiten zich opdringen. s´Ochtends je helemaal uitgerust voelen, genieten van een lekker ontbijt, ongedwongen plannen maken voor een aangename dag zijn goede ingrediënten om het even op een andere boeg te gooien.    

Echte vakantie is leven zonder stress. En leven zonder stress is de beste garantie voor een perfecte vakantietijd!  Een goede intentie is om tijd nemen voor jezelf, voor je gezin en anderen die je nabij zijn. En dat kan! Je totaal en ongedwongen thuisvoelen in jouw LA MISMA LUNA vakantieverblijf!

 

ENKELE BRUIKBARE TIPS 

Na een geplande uitstap kom je terug naar uw vakantiewoning. En wat blijkt? Buitengesloten? Hoe kan je dit voorkomen? Genieten, ontspannen, luieren, een uitstap gepland of gewoon een dagje strand en zee, dat is het motto voor een geslaagde vakantie. Totdat je, eens thuis aangekomen vaststelt dat je de voordeur niet kan openen. Heeft iemand de deursleutel vergeten mee te nemen? Of werd de woning verlaten terwijl de sleutel nog aan de binnenzijde van het deurslot hangt? Of was er nog iemand aan het zwembad achtergebleven terwijl niemand dit had opgemerkt? Voor diegenen die op het dakterras nog volop genieten van een ondergaande zon terwijl de anderen reeds naar bed zijn is het onprettig te merken dat de deur vanop het balkon naar de woonkamer op slot is Met dit alles rekening houden kan veel problemen voorkomen.

Middellandse zee ... zon en zee ,  en waar vind je duinen en bos?

 

                Guardamar del Segura -  Rojales park El Recorral en grotwoningen

Uw vakantieverblijf LA MISMA LUNA te Rojales biedt u méér dan een enkel een vakantie van zon, strand en zee!

De woning is gelegen vlakbij het oude dorp Rojales en slechts op enkel minuten rijden van de uitgestrekte fijne zandstranden.Genieten van de natuur om je heen of even gaan sporten, begrippen die niet vanzelfsprekend zijn wanneer je op een zonvakantie bent. Nochtans ...    Op wandelafstand is een Golfterrein waar Golfliefhebbers volop kunnen genieten van hun passie voor Golf , een lokale markt en jaarlijkse feesten , vuurwerk en zoveel meer. Voor fietsers zijn er mooi aangelegde fietswegen, sportbeoefenaars kunnen terecht bij een groot aanbod van diverse sporten en wandelaars kunnen genieten van een fikse wandeling naast de rivier de Segura tot aan zee. Voor wie van natuur houdt vindt op 100m wandelen zijn gading in het natuurpark El Recorral, het  natuurdomein in La Mata en verderop de zoutmeren van San Miguel. Ook diegenen met een voorkeur voor het observeren van vogels en Flamingo`s worden niet vergeten. Een trip naar het Hondo park in Elche Crevilliente en de Salinas de Santa Pola zijn dan ook ten zeerste aanbevolen. 

 

     Sierra de Crevilente 

 

 

Salinas de Santa Pola en San Miguel 

 

EXPOSITIE: DE ROMEINSE GLADIATOREN van april tot october 2022

Een bezoek naar de tijdelijke tentoonstelling van de GLADIATOREN in de Romeinse tijd is ongetwijfeld de moeite waard! In het archeologisch museum van Alicante, kortweg MARQ bestaat de expositie uit 140 stukken uit acht verschillende Italiaanse musea en duurt tot 16 oktober. De meeste van de stukken, waarvan een aantal uit het Colosseum in Rome, waren nooit eerder in Spanje te zien. De expositie was eerder in de Verenigde Staten, Australië, België, Nederland en Denemarken te zien. Ze geeft via originele voorwerpen, zoals helmen en wapens, en originele afbeeldingen van tweeduizend jaar geleden een ander beeld van de gladiatoren dan dat wat we uit de Hollywood-films kennen. Zoals altijd in het MARQ gaan de voorwerpen vergezeld van interactieve elementen en audiovisuele middelen zodat de Romeinse tijd gaat leven voor de bezoeker.

 

Castillo de Santa Barbara 

La Marquesa Golf te Ciudad Quesada, Rojales

Historische bezienswaardigheden 

Het kasteel van Santa Bárbara in Alicante ligt op de top van de berg Benacantil, op een hoogte van 166 meter middenin het centrum van Alicante en boulevard op loopafstand van de haven en de Middellandse zee. Het is de thuisbasis van een van de grootste middeleeuwse forten in Spanje, van waaruit u de baai van Alicante perfect kunt zien. Het kasteel is intact gebleven en vertelt u heel wat historie.gebeurtenissen. Geregeld worden er exposities gehouden due eveneens een bezoek waard zijn.  

 

 

 

La Marquesa Golf, zoals we het nu kennen, werd in 1989 opgericht door Justo Quesada, onder de naam "Club de Golf Quesada".

In 1994 veranderde zijn naam in "La Marquesa Golf & Country club", een naam die dankzij de vastgoedprojecten van de familie Quesada in heel Europa bekend werd als woonproject genaamd Ciudad Quesada met meer dan 15.000 woningen rondom de golfbaan.

Gedurende al die jaren zijn er belangrijke veranderingen geweest, zowel technische als ontwerpverbeteringen, Kortom La Marquesa werd een paradijs voor de echte Golfliefhebber. 

De ligging van de Golfbaan is perfect ! Gelegen vlakbij het dorpscentrum van Rojales en het winkelcentrum met allerlei vertier, restauranten en dergelijke. kortom totaal geïntegreerd in de eigen Quesada omgeving.